Hoe pvc vloer schoonmaken?

Als u een pvc vloer in huis heeft, wilt u deze natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Vloerreiniging is een belangrijk onderdeel. En dat is niet alleen belangrijk bij parketvloeren, maar ook bij pvc vloeren om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw prachtige vloer. Door de pvc vloer regelmatig schoon te maken kan uw pvc vloer er weer mooi uitzien en heeft u er meer plezier van. Maar welke producten moet u nou gebruiken, hoe reinigt u de pvc vloer goed en hoe vaak moet u de pvc vloer reinigen? Lees het in deze “Hoe pvc vloer schoonmaken?” blog. Veel leesplezier!

Pvc vloer schoonmaken: Waarom?

U kunt de pvc vloer reinigen, omdat u op deze manier tevreden blijft met de pvc vloer. De vloer ziet er weer stukken beter uit na het reinigen van de vloer. Het is belangrijk om elke plek mee te nemen bij het reinigen van de vloer om ervoor te zorgen dat alles goed schoon blijft, ook voor in de toekomst als u bijvoorbeeld een keer een tafel verplaatst naar een andere plek. In de keuken heeft u te maken met vocht en vettigheid, maar de vloer wordt ook meer belast aangezien er meer op gelopen wordt. Dan is het helemaal belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloer in goede staat blijft. Zo weet u zeker dat u de komende jaren profijt zult hebben van de mooie vloer.

Sfeerimpressies Vloer-raam.nl

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 34 recensies
We hebben een prachtige vloer gekocht! De kwaliteit is uitstekend en de service is geweldig!
Jeremy Bailey
Jeremy Bailey
2023-09-16
Het actie parket in de winkel is van zeer goede kwaliteit en een top prijs.
Eleanora Snyder
Eleanora Snyder
2023-09-14
Wat zijn wij top geholpen bij het uitzoeken van onze prachtige akoestische wandpanelen. De eigenaar was zelfs zo vriendelijk om te helpen met het tillen van de panelen naar onze auto. Daarnaast nam de eigenaar alle tijd voor ons, stelde ons zeer op ons gemak en dacht met ons mee. Alles klopte gewoon! Dus zoek niet langer verder voor wandpanelen, maar haal ze bij Vloer en Raam, waar je gegarandeerd de beste service en prijs/kwaliteitsverhouding krijgt!
Manon
Manon
2023-08-23
Onlangs hebben we op drie slaapkamers een nieuwe PVC vloer laten leggen. We zijn zeer tevreden met het resultaat: de vloer is professioneel gelegd, afgewerkt met plinten en keurig afgekit. Kortom, we bevelen Vloer en Raam van harte aan!
Lucas Visser
Lucas Visser
2023-07-09
Goed geholpen door Twan met het maken van een keuze voor een PVC vloer. Goeie kwaliteit vloer en een snelle levering.
Agnes Bestevaar
Agnes Bestevaar
2023-06-13
Bedankt Vloer En Raam voor een top service. Alles snel geregeld en netjes opgeleverd. Ik ben super blij met mijn houten vloer!
J
J
2023-04-20
We hebben twee trappen en een aantal kamers gedaan met pvc, aangeraden door Thomas van V&R Alkmaar. Wat een fijn mens, prima geholpen en hij kijkt naar je persoonlijke wensen. Komt ook nog thuis langs om op te meten en het eindresultaat te bekijken. Dank je Thomas. En ook monteur Bart van BOS voor je prima werk! We zijn heel tevreden over V&R, een jong bedrijf maar ze staan voor service en kwaliteit! Remco en Johan
JP Jambroes
JP Jambroes
2023-03-09
zeer servicegericht zonder gladde verkooppraatjes. Zeer goede kwaliteit/prijs verhouding
Margot “Indy Mul” arends
Margot “Indy Mul” arends
2022-12-05

Pvc vloer stofzuigen

Het grote voordeel van pvc vloeren is dat de vloer in ieder geval makkelijk schoon te maken is. Dit is ook één van de redenen waarom veel mensen voor dit type vloer kiezen. Dankzij het relatief gladde oppervlak is de vloer zeer geschikt om snel te stofzuigen en te dwijlen. Het onderhoud van pvc vloeren is niet erg intensief, maar het is wel nodig om het af en toe te doen. In ieder geval is het raadzaam om de pvc vloer te stofzuigen. Het zand en het vuil vergezelden de vloer van buitenaf en komt op de vloer terecht. Op de lange termijn kan dit krassen en vlekken op de vloer veroorzaken. Daarom is het belangrijk om de vloer te stofzuigen om beschadiging door vuil te voorkomen. Hiernaast adviseren wij ook om een entreemat te installeren in uw woning.

Welke pvc reiniger niet gebruiken?

Dweilt u een pvc vloer? Dan is het belangrijk om de juiste onderhoudsproducten te gebruiken. Er zijn veel producten die u niet mag gebruiken. Zo is het schoonmaken van een pvc vloer met een universele reiniger geen goed idee. Het reinigen van pvc vloeren met groene zeep is ook beter te vermijden. Vermijd het gebruik van producten die zeep bevatten omdat het vegen en doffe vlekken kan achterlaten. Hiernaast kan zeep ook de beschermlaag van de vloer beschadigen. Eén woord: Zonde! Een ander product dat u moet vermijden bij het schoonmaken van een pvc vloer is een stoomreiniger. Een pvc vloer schoonmaken met een stoomreiniger is geen goed idee. Door de hitte kan de vloer omhoog komen en schade veroorzaken.

Welke pvc reiniger wel gebruiken?

De veiligste optie is om gewoon water te gebruiken. Indien nodig kunt u ook schoonmaakazijn gebruiken. Wij van Vloer-raam.nl adviseren aan al onze klanten om een speciale pvc vloerreiniger te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de vloer helemaal goed schoon wordt, zonder de vloer te beschadigen of vegen/doffe vlekken achter te laten. U kunt uw pvc vloer het beste met licht tot heet water schoonmaken. Gebruik geen kokend heet water om beschadiging van de vloer te voorkomen. Eventueel kunt u een stukje schoonmaakazijn of een speciale pvc vloerreiniger toevoegen. Wilt u binnenkort uw (nieuwe) pvc vloer reinigen? Op internet zijn veel producten te vinden die u kunt gebruiken, of kom even langs in onze showroom.

Maak kennis met de opties van Vloer-raam.nl

Het reinigen van uw pvc vloer is eenvoudig en duurt niet lang. Bij Vloer-raam.nl helpen wij u graag verder met vragen over het reinigen van uw pvc vloer. Wilt u de bestaande pvc vloer verwijderen en vervangen door een nieuwe vloer? Dan kunt u ook bij ons terecht! U kunt gewoon contact met ons opnemen en een specialist helpt u graag verder.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/

Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *