Hoe pvc vloer schoonmaken?

Als u een pvc vloer in huis heeft, wilt u deze natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Vloerreiniging is een belangrijk onderdeel. En dat is niet alleen belangrijk bij parketvloeren, maar ook bij pvc vloeren om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw prachtige vloer. Door de pvc vloer regelmatig schoon te maken kan uw pvc vloer er weer mooi uitzien en heeft u er meer plezier van. Maar welke producten moet u nou gebruiken, hoe reinigt u de pvc vloer goed en hoe vaak moet u de pvc vloer reinigen? Lees het in deze “Hoe pvc vloer schoonmaken?” blog. Veel leesplezier!

Pvc vloer schoonmaken: Waarom?

U kunt de pvc vloer reinigen, omdat u op deze manier tevreden blijft met de pvc vloer. De vloer ziet er weer stukken beter uit na het reinigen van de vloer. Het is belangrijk om elke plek mee te nemen bij het reinigen van de vloer om ervoor te zorgen dat alles goed schoon blijft, ook voor in de toekomst als u bijvoorbeeld een keer een tafel verplaatst naar een andere plek. In de keuken heeft u te maken met vocht en vettigheid, maar de vloer wordt ook meer belast aangezien er meer op gelopen wordt. Dan is het helemaal belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloer in goede staat blijft. Zo weet u zeker dat u de komende jaren profijt zult hebben van de mooie vloer.

Sfeerimpressies Vloer-raam.nl

Margot arends
Margot arends
2022-12-05
zeer servicegericht zonder gladde verkooppraatjes. Zeer goede kwaliteit/prijs verhouding
Johan
Johan
2022-11-07
Professioneel en effectief geholpen door Twan. Erg enthousiaste jongen met verstand van vloeren. Tevens persoonlijk advies gekregen, en ook nog is met een lach uit de zaak gegaan door z’n dosis humor!
Eloise Tomb
Eloise Tomb
2022-10-19
I'm an expat who does not speak Dutch. A lovely person called Mr Dwan(?) spoke perfect english and helped me and my husband. Thank you for sharing your knowledge, and patience with an older customer, much appreciated.
Joe
Joe
2022-10-12
Top geholpen door Tomas. Ze hebben scherpe prijzen en een ruim assortiment.
Cor Vrooland
Cor Vrooland
2022-09-27
Wat een fantastisch winkel geholpen door topverkoper Thomas en de twee top vakmannen voor het leggen van de vloer en het bekleden van de 2 trappen met pvc laminaat.Een geweldig resultaat in een woord TOP.Dit bedrijf is een aanrader.
vincent engelsman
vincent engelsman
2022-09-07
een positieve ervaring! Na een goede hulp in de winkel hebben we voor het hele huis vloeren gekocht. Geheel is netjes in huis gelegd. De dingen die niet meteen goed gingen werden ook netjes op gelost. Goede after service en betrokkenheid van Thomas! Wij zijn nu blij met onze mooie vloeren in huis!
Sebastian Mol Guerra
Sebastian Mol Guerra
2022-09-06
Ik heb laatst een visgraat vloer gekocht. Dat is inmiddels 2 maanden geleden en ben nog steeds ontzettend blij met het resultaat. Ik ben ook heel goed geholpen en geïnformeerd in het filiaal door de werknemer. Het is het zeker waard om hier langs te komen om te kijken voor een mooie vloer.
Anton van Schaick
Anton van Schaick
2022-08-26
Vloer en Raam geeft persoonlijke service. Communicatie verliep vlotjes. De levertijden waren relatief snel. Goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Pvc vloer stofzuigen

Het grote voordeel van pvc vloeren is dat de vloer in ieder geval makkelijk schoon te maken is. Dit is ook één van de redenen waarom veel mensen voor dit type vloer kiezen. Dankzij het relatief gladde oppervlak is de vloer zeer geschikt om snel te stofzuigen en te dwijlen. Het onderhoud van pvc vloeren is niet erg intensief, maar het is wel nodig om het af en toe te doen. In ieder geval is het raadzaam om de pvc vloer te stofzuigen. Het zand en het vuil vergezelden de vloer van buitenaf en komt op de vloer terecht. Op de lange termijn kan dit krassen en vlekken op de vloer veroorzaken. Daarom is het belangrijk om de vloer te stofzuigen om beschadiging door vuil te voorkomen. Hiernaast adviseren wij ook om een entreemat te installeren in uw woning.

Welke pvc reiniger niet gebruiken?

Dweilt u een pvc vloer? Dan is het belangrijk om de juiste onderhoudsproducten te gebruiken. Er zijn veel producten die u niet mag gebruiken. Zo is het schoonmaken van een pvc vloer met een universele reiniger geen goed idee. Het reinigen van pvc vloeren met groene zeep is ook beter te vermijden. Vermijd het gebruik van producten die zeep bevatten omdat het vegen en doffe vlekken kan achterlaten. Hiernaast kan zeep ook de beschermlaag van de vloer beschadigen. Eén woord: Zonde! Een ander product dat u moet vermijden bij het schoonmaken van een pvc vloer is een stoomreiniger. Een pvc vloer schoonmaken met een stoomreiniger is geen goed idee. Door de hitte kan de vloer omhoog komen en schade veroorzaken.

Welke pvc reiniger wel gebruiken?

De veiligste optie is om gewoon water te gebruiken. Indien nodig kunt u ook schoonmaakazijn gebruiken. Wij van Vloer-raam.nl adviseren aan al onze klanten om een speciale pvc vloerreiniger te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de vloer helemaal goed schoon wordt, zonder de vloer te beschadigen of vegen/doffe vlekken achter te laten. U kunt uw pvc vloer het beste met licht tot heet water schoonmaken. Gebruik geen kokend heet water om beschadiging van de vloer te voorkomen. Eventueel kunt u een stukje schoonmaakazijn of een speciale pvc vloerreiniger toevoegen. Wilt u binnenkort uw (nieuwe) pvc vloer reinigen? Op internet zijn veel producten te vinden die u kunt gebruiken, of kom even langs in onze showroom.

Maak kennis met de opties van Vloer-raam.nl

Het reinigen van uw pvc vloer is eenvoudig en duurt niet lang. Bij Vloer-raam.nl helpen wij u graag verder met vragen over het reinigen van uw pvc vloer. Wilt u de bestaande pvc vloer verwijderen en vervangen door een nieuwe vloer? Dan kunt u ook bij ons terecht! U kunt gewoon contact met ons opnemen en een specialist helpt u graag verder.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)

Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *