Hoe pvc vloer schoonmaken?

Als u een pvc vloer in huis heeft, wilt u deze natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Vloerreiniging is een belangrijk onderdeel. En dat is niet alleen belangrijk bij parketvloeren, maar ook bij pvc vloeren om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw prachtige vloer. Door de pvc vloer regelmatig schoon te maken kan uw pvc vloer er weer mooi uitzien en heeft u er meer plezier van. Maar welke producten moet u nou gebruiken, hoe reinigt u de pvc vloer goed en hoe vaak moet u de pvc vloer reinigen? Lees het in deze “Hoe pvc vloer schoonmaken?” blog. Veel leesplezier!

Pvc vloer schoonmaken: Waarom?

U kunt de pvc vloer reinigen, omdat u op deze manier tevreden blijft met de pvc vloer. De vloer ziet er weer stukken beter uit na het reinigen van de vloer. Het is belangrijk om elke plek mee te nemen bij het reinigen van de vloer om ervoor te zorgen dat alles goed schoon blijft, ook voor in de toekomst als u bijvoorbeeld een keer een tafel verplaatst naar een andere plek. In de keuken heeft u te maken met vocht en vettigheid, maar de vloer wordt ook meer belast aangezien er meer op gelopen wordt. Dan is het helemaal belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloer in goede staat blijft. Zo weet u zeker dat u de komende jaren profijt zult hebben van de mooie vloer.

Sfeerimpressies Vloer-raam.nl

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 42 recensies
Dit is een erg fijn en deskundig bedrijf. We zijn goed geadviseerd en als er iets mis is, wordt het direct opgelost! We zijn erg tevreden!
Nawid Iwema
Nawid Iwema
2023-08-02
Onlangs hebben we een nieuwe PVC vloer laten leggen. Hoewel er een kleine onvoorziene tegenslag was, werd dit direct opgelost en het eindresultaat mag er zijn!
Mariam de Blaauw
Mariam de Blaauw
2023-08-01
De communicatie was duidelijk en het belangrijkste: de vloer ligt er prachtig in!
Anne-Jan Salemink
Anne-Jan Salemink
2023-07-26
Vanaf het allereerste moment hadden we een ontzettend prettige communicatie. Het team is professioneel, vakbekwaam, jong en vriendelijk! We zouden hen aan iedereen aanbevelen. We wilden achteraf ook nog de onderzijde van de plinten laten afkitten, en dat werd snel geregeld. Topservice en we zijn heel blij met het eindresultaat!
Giovanni van der Wel
Giovanni van der Wel
2023-07-18
Geweldige organisatie. Mooie vloer, perfect gelegd. We zijn helemaal tevreden over deze uitstekende service.
Shaina van der Hilst
Shaina van der Hilst
2023-07-17
We hebben een prachtige vloer gekocht en deze is heel netjes gelegd.
Angel van Setten
Angel van Setten
2023-07-16
We hebben een zeer fijne ervaring gehad en kunnen het absoluut aanraden. De kwaliteit is uitstekend en de nazorg is ook prima in orde. De communicatie kon soms iets strakker, maar over het algemeen was het goed.
Rachèlle Hoogakker
Rachèlle Hoogakker
2023-07-15
We zijn ontzettend blij met Vloer en Raam. Ze hebben vloeren op twee verdiepingen gelegd, met prachtig resultaat. Daarnaast hebben ze ook alle raamdecoratie in ons hele huis verzorgd. We zijn enorm tevreden over het advies, de communicatie, de prijs en het maatwerk. Superblij!
Wendy C. Sinn
Wendy C. Sinn
2023-07-14
Wat een prachtige zaak met een enorme collectie! Een goede tip is om een afspraak te maken, zodat je alle aandacht krijgt. We kwamen voor een PVC vloer en werden uitstekend geholpen door Thomas. Hij dacht met ons mee en kwam met ideeën waar we zelf nog niet aan hadden gedacht.
Elmo van de Weg
Elmo van de Weg
2023-07-09
Onlangs hebben we op drie slaapkamers een nieuwe PVC vloer laten leggen. We zijn zeer tevreden met het resultaat: de vloer is professioneel gelegd, afgewerkt met plinten en keurig afgekit. Kortom, we bevelen Vloer en Raam van harte aan!
Lucas Visser
Lucas Visser
2023-07-09

Pvc vloer stofzuigen

Het grote voordeel van pvc vloeren is dat de vloer in ieder geval makkelijk schoon te maken is. Dit is ook één van de redenen waarom veel mensen voor dit type vloer kiezen. Dankzij het relatief gladde oppervlak is de vloer zeer geschikt om snel te stofzuigen en te dwijlen. Het onderhoud van pvc vloeren is niet erg intensief, maar het is wel nodig om het af en toe te doen. In ieder geval is het raadzaam om de pvc vloer te stofzuigen. Het zand en het vuil vergezelden de vloer van buitenaf en komt op de vloer terecht. Op de lange termijn kan dit krassen en vlekken op de vloer veroorzaken. Daarom is het belangrijk om de vloer te stofzuigen om beschadiging door vuil te voorkomen. Hiernaast adviseren wij ook om een entreemat te installeren in uw woning.

Welke pvc reiniger niet gebruiken?

Dweilt u een pvc vloer? Dan is het belangrijk om de juiste onderhoudsproducten te gebruiken. Er zijn veel producten die u niet mag gebruiken. Zo is het schoonmaken van een pvc vloer met een universele reiniger geen goed idee. Het reinigen van pvc vloeren met groene zeep is ook beter te vermijden. Vermijd het gebruik van producten die zeep bevatten omdat het vegen en doffe vlekken kan achterlaten. Hiernaast kan zeep ook de beschermlaag van de vloer beschadigen. Eén woord: Zonde! Een ander product dat u moet vermijden bij het schoonmaken van een pvc vloer is een stoomreiniger. Een pvc vloer schoonmaken met een stoomreiniger is geen goed idee. Door de hitte kan de vloer omhoog komen en schade veroorzaken.

Welke pvc reiniger wel gebruiken?

De veiligste optie is om gewoon water te gebruiken. Indien nodig kunt u ook schoonmaakazijn gebruiken. Wij van Vloer-raam.nl adviseren aan al onze klanten om een speciale pvc vloerreiniger te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de vloer helemaal goed schoon wordt, zonder de vloer te beschadigen of vegen/doffe vlekken achter te laten. U kunt uw pvc vloer het beste met licht tot heet water schoonmaken. Gebruik geen kokend heet water om beschadiging van de vloer te voorkomen. Eventueel kunt u een stukje schoonmaakazijn of een speciale pvc vloerreiniger toevoegen. Wilt u binnenkort uw (nieuwe) pvc vloer reinigen? Op internet zijn veel producten te vinden die u kunt gebruiken, of kom even langs in onze showroom.

Maak kennis met de opties van Vloer-raam.nl

Het reinigen van uw pvc vloer is eenvoudig en duurt niet lang. Bij Vloer-raam.nl helpen wij u graag verder met vragen over het reinigen van uw pvc vloer. Wilt u de bestaande pvc vloer verwijderen en vervangen door een nieuwe vloer? Dan kunt u ook bij ons terecht! U kunt gewoon contact met ons opnemen en een specialist helpt u graag verder.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)

Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *